Hur började resan?

Sommaren 2020 föddes idén om ett tillfälligt trädgårdscafé med våfflor. En månad senare genomfördes den och trädgårdscaféet Stenviksvåfflan, med egenplockade bär och hemgjorda toppings efter säsong, gjorde succé. Sommaren tog slut och så även Stenviksvåfflan. 

Tanken var att jag, Annie, skulle börja arbeta inom turism, men Covid-19 pandemin gjorde det svårt att hitta jobb som nyutbildad inom besöksnäring. Men tristess mynnade ut i kreativitet, och tanken på att återigen ta upp våffelcaféet tändes. Att göra konceptet med belgiska våfflor mer hållbart och flexibelt kändes självklart, så en food truck tycktes lösa den säsongsbetonade problematiken.
Vagnen inhandlades i Januari 2021, och företaget var igång kort därefter.

Sedan dess har Våffleriet varit ute och serverat på bland annat festivaler, bröllop, studentfester, julmarknader, skördefester, konserter, företagsevent, kvartersfester, barnkalas, handelsträdgårdar och marknader. Varierande miljöer, en anpassningsbar meny och alla möten med fantastiska värdar, företagare och kunder gör det till en fantastiskt rolig sysselsättning.